Кое е по-важно?

...образованието или работата!


Много от нас мислят, че като започнем да следваме висше образование, трябва първо да завършим и след това да започнем да търсим работа.

Реалността не е точно такава. На всеки му се иска да прекара 4 или 5 учебни години в безкраен купон, излизания по дискотеки и барове, всякакви студентски приключения и по малко учене, разбира се.

Ето няколко съвета от нас:

Съвет 1:

Започнете да търсите работа още докато сте студент, свързана с избраната от Вас специалност. Навсякъде работодателите търсят служители с минимален опит от поне една година. Хубаво е докато учите да се запишете на някоя стажантска програма през летният сезон, за да натрупате стаж и опит, които след това ще Ви е от голяма полза за намирането на подходяща за Вас длъжност. В никакъв случай образованието не пречи на работата, точно обратното е.


Съвет 2:

Когато бях на 19 годишна възраст, току що завършил средно образование, мислех че е безсмислено да продължа следването си в бакалавърска програма, защото имах работа. Това е грешка. В университета се изграждат най – ценните познания, било с научна цел или просто се учим на самостоятелност след като вече няма кой да ни помага в разпределението на бюджета, воденето и плащането на битови сметки, приготвяне на храна и грижите за моментното ни убежище. Следването е лесно – не го пренебрегвайте, нито напускате.


Да не забравяме че:

  • Ученето е важно, развива мисълта и разширява кръгозора ни.
  • Работата също е важна, дава ни практика, а без практика не можем да се научим.
  • Образованието и работата вървят ръка за ръка.

heading prom-box-default

Suscipit sed at montes at tellus. Aliquam nisl penatibus commodo massa mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at, tortor ullamcorper vel diam pretium sit leo, pellentesque in leo eu mauris mollis aliquam, ultricies adipiscing eu a dui sollicitudin posuere.

Последно модифициране: сряда, 5 февруари 2020, 22:36